Anne2

Anne

De retreats die we bij Dagretreat organiseren zijn een combinatie van ervaring, dromen, en interesses. Interesse in de menselijke mensen om ons heen, de zaken waar we met z’n allen tegenaan lopen, en hoe mooi het is om te zien hoe mensen bloeien ondanks, en natuurlijk dankzij, al hun verschillende verhalen en achtergronden. Ik heb altijd een diepgaande interesse in anderen gehad, die mij in jongere jaren enorm in de weg heeft gezeten, maar waar ik later juist de prachtige kanten van ben gaan zien.

Mede dankzij deze interesse lukt het mij om te helpen, te begeleiden, de dingen waar ik enorm veel blijdschap en energie uit haal. Na mijn studie psychologie en vervolgens een baan en eigen praktijk in het begeleiden van jongeren en volwassenen bij faalangst en stress, groeide steeds meer de wens om deze begeleiding ook diepgaander aan te kunnen bieden dan alleen dat uur per week dat ik had. Twijfelen en het uitzoeken van mogelijkheden kwamen hieruit voort, waarna ik met Feiko op reis ben gegaan. Een reis waar zo veel uit voort is gekomen; balans, bewustwording, en nog meer de wens om dit alles over te kunnen brengen. Na veel gesprekken en het vinden van Merel, was het idee voor Dagretreat geboren en daarmee de mogelijkheid om die diepgaande begeleiding te kunnen bieden.

Precies op onze eigen, holistische manier, met de aspecten waar we dagelijks zelf zoveel aan hebben. Natuur, buiten wandelen, yoga, bewust beleven, psychologische technieken, en de gesprekken die we dagelijks over ons proces voeren.

Feiko

Dagretreat.nl is ontstaan uit een lang gekoesterde droom. Na het stoppen met werken in Januari 2018 ben ik samen met Anne een half jaar gaan reizen. Met een oude camper dwars door Europa, richting de zon. De insteek was dat ik na dat halve jaar weer zou gaan werken, waarschijnlijk in mijn oude baan. Met elke maand reizen werd de drang om weer hetzelfde werk te gaan doen echter minder. Tot ik tegen het einde van de reis besloot, ik ga dit niet meer doen, het is tijd voor wat anders.

Yoga ontdekte ik voor het eerst op de Universiteit. Daar werden yoga lessen gegeven en merkte ik hoe rustgevend dit was. Vaak stormde ik gehaast en te laat de les binnen. Al direct bij het binnenkomen en zitten op de mat ontspande er iets in mij. Sinsdien ben ik Yoga af en aan blijven doen en de laatste maanden bijna dagelijks. Daarnaast probeer ik elke dag te mediteren.

De wens om wat anders te doen gecombineerd met onze liefde voor Yoga leidde tot deze achteraf gezien logische keuze. Dagretreats organiseren. Een mooie locatie hadden we al, Merel was als yoga docente opgeleid en zo ging het balletje rollen. Verder wilden we meer doen dan alleen een ontspanningsdag, ook een dag waarbij je aan jezelf werkt, stilstaat bij dingen waar je in het dagelijks leven niet bij stilstaat en tijd en ruimte hebt om dat te doen onder begeleiding. Het mooie in de retreats blijven voor mij altijd de mensen, als ik iemand ook maar een beetje in de juiste richting kan helpen dan is de retreat voor mij een succes.

Feiko2
Merel2

Merel

In 2005 kwam ik voor het eerst in aanraking met Yoga. Ik merkte al snel dat ik de verschillende houdingen en ontspanning heerlijk vond. Op latere leeftijd ben met meer regelmaat yoga en meditatie gaan beoefenen. Zo kwam ik uit bij meditatiecursussen, yoga workshops en maakte ik kennis met de verschillende vormen van yoga via meerdere yoga studio’s. Er ging een wereld voor me open!

Naast mijn werkzame leven als Innovatiemanager zocht ik steeds meer verdieping in de Yoga Lifestyle. De persoonlijke groei die ik hierdoor maakte bracht me meer in contact met mezelf. Heerlijk! Dit voelde als thuiskomen! Loslaten wat je denkt dat je allemaal moet doen, voelen waar je gelukkig van wordt én vervolgens je stoute schoenen aantrekken en dit ook gewoon doen werkt heel bevrijdend!

Daarnaast zorgde dit voor de start van Namayay.nl, de yoga lifestyle blog waar precies deze boodschap centraal staat. Kortom, Namasté met een YAY! Je leest hier alle ins en outs over het verbinden van lichaam en geest, leven in het nu en het volgen van je hart zodat jij lekker in je vel zit en jouw wereld een speelterrein wordt. Want tja, andere mensen hiermee inspireren (en hopelijk een stapje verder helpen) vind ik het mooiste wat er is!

Na het afronden van de Hatha Yoga opleiding bij Yoga Point Utrecht en de Mindfulness opleiding bij Centrum Voor Mindfulness Amsterdam draag ik deze boodschap ook offline uit bij Dagretreat.nl. Mijn lessen zijn gericht op ontspanning en het (weer) in contact komen met jezelf. In deze westerse wereld zitten we namelijk vaak in ons hoofd, waar alles volgens logica beredeneerd wordt. Even weer in contact komen met jezelf, waarbij je de aandacht uit het hoofd in het lichaam verplaatst kan naast ontspanning ook helpen bij processen zoals loslaten, acceptatie en bewustwording.

Mijn lessen zijn laagdrempelig, waarbij je geen yoga of meditatie ervaring nodig hebt. Ik neem je stap voor stap mee door de meditatie én yogales, waarbij je ten alle tijden een (pauze) moment voor jezelf kan pakken. Ook is er alle ruimte voor aangepaste houdingen bij eventuele blessures of andere dingen waar ik rekening mee kan houden.

Lilly

In 2016 heb ik mijn yoga teacher training afgerond het het Yandara Yoga Institute in Baja California, Mexico. Hier heb ik ook mijn Reiki Master training gedaan. Al reizend door Midden-Amerika heb ik vervolgens een jaar lang yogales gegeven in verschillende landen en op verschillende locaties. Op het strand in Cabo, in de jungle in Costa Rica: hier is voor mij de connectie tussen de natuur en yoga gegroeid.

Bij terugkomst in Nederland pakte ik een fulltime baan op in mijn oude werkveld, ICT. Dit bleek echter niet meer te zijn waar mijn hart naar uitgaat en ik raakte overspannen. Ik heb in die tijd geleerd dat yoga mijn passie is en dat ik hier mijn werk van wil maken. Het was een lastige, maar uiteindelijk erg dankbare periode.

Toen ik besloot om mijn baan in de ICT vaarwel te zeggen en me verder te focussen op het werk als fulltime yogadocent, kwam ik de Elemental Yoga Therapy Teacher Training tegen.

Ikzelf vind door middel van yoga de balans tussen het stadse leven en de stilte in mijzelf. Dit vind je ook terug in mijn lessen en behandelingen. Op een creatieve en speelse manier wil de energie laten stromen. Verbinding met het lichaam en de natuur om je heen. Ik help mensen om hun doel te bereiken. Of je nu wilt herstellen van een burn-out, de ademhaling verbeteren of het beoefenen van compassie voor jezelf of anderen.

Dankzij yoga heb ik geleerd hoe krachtig het lichaam is. Door mee te bewegen met de seizoenen, maar ook met je innerlijke natuur, ontdek je een grenzeloze energie, creativiteit en een heldere geest. Ook na de yogales neem je dit gevoel met je mee.

Yoga is helend. Dat is wat mij beweegt, iedere dag opnieuw.

LillyTeam