Ons verhaal

Dagretreat is ontstaan vanuit de wens om anderen te helpen ontwikkelen, hen te zien groeien en bloeien in alles wat ze zijn. Onze ervaring met Yoga, Mindfulness, en Psychologie heeft ervoor gezorgd dat we juist de combinatie van al deze disciplines als heel bijzonder en als heel effectief hebben ervaren. Wij werken dus vanuit  het punt waar deze gebieden elkaar treffen. Altijd vanuit authenticiteit en altijd ook vanuit onze eigen ervaring. Omdat we geloven dat we een ander op die manier het best vooruit kunnen helpen.

Anne

Anne

De retreats die we bij Dagretreat organiseren zijn een cumulatie van ervaring, dromen, en interesses. Interesse in de menselijke mensen om ons heen, de zaken waar we met z’n allen tegenaan lopen, en hoe mooi het is om te zien hoe mensen bloeien ondanks, en natuurlijk dankzij, al hun verschillende verhalen en achtergronden. Ik heb altijd een diepgaande interesse in anderen gehad, een natuurlijke invoelendheid, bestempeld als hooggevoelig, nieuwetijdskind, etc, die mij in jongere jaren enorm in de weg heeft gezeten, maar waar ik later juist de prachtige kanten van ben gaan zien.

Mede dankzij deze gevoeligheid lukt het mij om te helpen, te begeleiden, de dingen waar ik enorm veel blijdschap en energie uit haal. Na mijn studie psychologie en vervolgens een baan en eigen praktijk in het begeleiden van jongeren en volwassenen bij faalangst en stress, groeide steeds meer de wens om deze begeleiding diepgaander te kunnen maken dan alleen dat uur per week dat ik had. Twijfelen en het uitzoeken van mogelijkheden kwamen hieruit voort, waarna ik met Feiko op reis ben gegaan. Een reis waar zo veel uit voort is gekomen; balans, bewustwording, en nog meer de wens om dit alles over te kunnen brengen. Na veel gesprekken en het vinden van Merel, was het idee voor Dagretreat geboren en daarmee de mogelijkheid om die diepgaande begeleiding te kunnen bieden. Precies op onze eigen, holistische manier, met de onderdelen waar we dagelijks zelf zoveel aan hebben. Natuur, buiten wandelen, bewust beleven, en de gesprekken die we dagelijks over ons proces voeren.

Merel

Merel

In 2005 kwam ik voor het eerst in aanraking met Yoga. Ik merkte al snel dat ik de verschillende houdingen en ontspanning heerlijk vond. Op latere leeftijd ben met meer regelmaat yoga en meditatie gaan beoefenen. Zo kwam ik uit bij meditatiecursussen, yoga workshops en maakte ik kennis met de verschillende vormen van yoga via meerdere yoga studio’s. Er ging een wereld voor me open!

Naast mijn werkzame leven als Innovatiemanager zocht ik steeds meer verdieping in de Yoga Lifestyle. De persoonlijke groei die ik hierdoor maakte bracht me meer in contact met mezelf. Heerlijk! Dit voelde als thuiskomen! Loslaten wat je denkt dat je allemaal moet doen, voelen waar je gelukkig van wordt én vervolgens je stoute schoenen aantrekken en dit ook gewoon doen werkt heel bevrijdend!

Daarnaast zorgde dit voor de start van Namayay.nl, de yoga lifestyle blog waar precies deze boodschap centraal staat. Kortom, Namasté met een YAY! Je leest hier alle ins en outs over het verbinden van lichaam en geest, leven in het nu en het volgen van je hart zodat jij lekker in je vel zit en jouw wereld een speelterrein wordt. Want tja, andere mensen hiermee inspireren (en hopelijk een stapje verder helpen) vind ik het mooiste wat er is!

Na het afronden van de Hatha Yoga opleiding bij Yoga Point Utrecht en de Mindfulness opleiding bij Centrum Voor Mindfulness Amsterdam draag ik deze boodschap ook offline uit bij Dagretreats.nl. Mijn lessen zijn gericht op ontspanning en het (weer) in contact komen met jezelf. In deze westerse wereld zitten we namelijk vaak in ons hoofd, waar alles volgens logica beredeneerd wordt. Even weer in contact komen met jezelf, waarbij je de aandacht uit het hoofd in het lichaam verplaatst kan naast ontspanning ook helpen bij processen zoals loslaten, acceptatie en bewustwording.

Mijn lessen zijn laagdrempelig, waarbij je geen yoga of meditatie ervaring nodig hebt. Ik neem je stap voor stap mee door de meditatie én yogales, waarbij je ten alle tijden een (pauze) moment voor jezelf kan pakken. Ook is er alle ruimte voor aangepaste houdingen bij eventuele blessures of andere dingen waar ik rekening mee kan houden.

Ik hoop je graag te zien bij een van de Dagretreats.

Namasté

Feiko

Feiko

Dagretreat.nl is ontstaan uit een lang gekoesterde droom. Na het stoppen met werken in Januari 2018 ben ik samen met Anne een half jaar gaan reizen. Met een oude camper dwars door Europa, richting de zon. De insteek was dat ik na dat halve jaar weer zou gaan werken, waarschijnlijk in mijn oude baan. Met elke maand reizen werd de drang om weer hetzelfde werk te gaan doen echter minder. Tot ik tegen het einde van de reis besloot, ik ga dit niet meer doen, het is tijd voor wat anders.

Yoga ontdekte ik voor het eerst op de Universiteit. Daar werden yoga lessen gegeven en merkte ik hoe rustgevend dit was. Vaak stormde ik gehaast en te laat de les binnen. Al direct bij het binnenkomen en zitten op de mat ontspande er iets in mij. Sinsdien ben ik Yoga af en aan blijven doen en de laatste maanden bijna dagelijks. Daarnaast probeer ik elke dag te mediteren.

De wens om wat anders te doen gecombineerd met onze liefde voor Yoga leidde tot deze achteraf gezien logische keuze. Dagretreats organiseren. Een mooie locatie hadden we al, Merel was als yoga docente opgeleid en zo ging het balletje rollen. Verder wilden we meer doen dan alleen een ontspanningsdag, ook een dag waarbij je aan jezelf werkt, stilstaat bij dingen waar je in het dagelijks leven niet bij stilstaat en tijd en ruimte hebt om dat te doen onder begeleiding. Het mooie in de retreats blijven voor mij altijd de mensen, als ik iemand ook maar een beetje in de juiste richting kan helpen dan is de retreat voor mij een succes.